Biografie

Creëren en mooie dingen maken doe ik het liefst. Al mijn hele leven. Vroeger was ik verlegen en haast onzichtbaar. Na de kunstacademie trok ik met mijn camera de wijde wereld in waar ik genoot van alle ontmoetingen. In de bladenwereld leerde ik het vormgeversvak. Na 12 jaar bij Elegance, Eigen Huis & Interieur en Marie-Claire ben ik voor mezelf begonnen als grafisch ontwerper en fotograaf.

Fotografie

Mensen portretteren is voor mij genieten. Een fotoshoot is haast een klein feestje. Ik ga goed voorbereid op pad. Door mijn hoofd galmt altijd dat ik niet in mijn eigen clichés terecht wil komen. Bij iedere klus voel ik de sprankeling om er een verfrissende artistieke uitdaging van te maken. Ik ben nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd in ieder mens voor mijn lens. Ze voelen zich op hun gemak en durven zichzelf te laten zien. Met mijn enthousiasme en energie daag ik mensen uit om net buiten hun comfortzone te treden. Dat lukt bijna altijd. De verrassende resultaten worden erg gewaardeerd door de geportretteerden en mijn klanten.

Vormgeving

Ook bij mijn vormgevings- en ontwerpwerk leg ik de lat hoog. Creativiteit en routine gaan niet samen. Elke klus is een kans om mezelf opnieuw uit te vinden. Of het nu om een huisstijl, een campagne, een magazine of een jaarverslag gaat. Die onbevangenheid helpt me mijn werk leuk te houden en de resultaten blijven daardoor verfrissend. Uiteraard binnen de stijl die de klant van mij waardeert. Het samenspel met de klant en de tekstschrijver helpt mij om er een uitgebalanceerd geheel van te maken, bijvoorbeeld van een magazine. Het is mijn uitdaging de lezer uit te nodigen het blad open te slaan. Ik wil dat ze als het ware het blad in getrokken worden en aan de hand meegenomen worden. De combinatie van fotografie en vormgeving biedt iets extra’s. Het geeft me een bredere kijk waardoor ik vergaand kan meedenken over het gewenste eindproduct. Wanneer ik een product mag maken waarbij ik zowel de fotografie als de vormgeving in eigen hand heb, ontstaat er een vanzelfsprekende synergie in het eindproduct.
 Portret fotograaf | Vincent Boon Photography © Copyright Vincent Boon ©

Testimonials

Dolf Jansen over …

Hoewel ik niet precies weet wat ‘n testimonial is, dan wel in welke zin dat tegen me gebruikt kan worden, kan ik hier en bij dezen wel bekennen dat ik het afgelopen jaar geregeld met Janita Sassen heb samengewerkt, en met succes en plezier ook. Uitroepteken. Het begon in een kleedkamer van de schouwburg van Nieuwegein waar ze me in hoog tempo en prachtig vastlegde. Later werd ik op velerlei plekken vastgelegd samen met (theater)collega’s die ik interviewde voor het onvolprezen Scènes. Ze werkt (zie boven) snel, enthousiast, ziet binnen de kortste keren de mogelijkheden van een ruimte of (interview)plek, en ze lacht meer dan geregeld om wat ik zeg, wat de geïnterviewde zegt of de situatie in het algemeen. Dat werkt, kortom, uitermate prettig. Dolf Jansen (cabaretier, schrijver, en fanatiek hardloper).

Annemieke Uittenbroek over …

Janita en ik werken acht jaar samen. Het is een absolute vakvrouw en een ontzettend leuk mens. Puur en naturel. Voor mij werkt het ontzettend goed dat zij voor de magazines, de communicatiemidddelen en huisstijlen die we samen maken zowel de fotografie als de vormgeving doet. Er is altijd balans, het klopt, het is gewoon goed! Voor één klant hebben we 34 magazines gemaakt. Routine komt niet in haar woordenboek voor. Elk magazine maakt ze met dezelfde frisheid alsof het het eerste magazine is. Als fotograaf is Janita een spontane wervelwind die met iedereen die ze fotografeert een klik lijkt te hebben. Dat zie je terug in de foto’s die altijd iets extra’s hebben en die ontzettend gewaardeerd worden door de lezers van het magazine en onze klanten. Annemieke Uittenbroek (zelfstandig tekstschrijver & communicatieadviseur)

Menu